Jukebox

Door Covid moest ook de Verloren Kost even een laag profiel houden maar, nu er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is, bereiden wij ons voor op een zomer vol plezier. Goede muziek is daarvoor een must dus het werd tijd om de inhoud van onze jukebox eens te vernieuwen. Het exemplaar dat bij ons staat dateert van begin jaren zeventig en klinkt na een grondige restauratie even goed als weleer. Onze lange-termijn doelstelling is om de perfecte jukebox samen te stellen. Suggesties zijn overigens altijd welkom, maar enkel voor degenen die dit nummer herkennen (zonder Shazam natuurlijk).

Nieuwe plaatjes kiezen voor wat ooit de best samengestelde jukebox van deze regio moet worden is geen sinecure. Het is een zorgvuldig afwegen van de genres (soul, blues, rock, dance, country, alles kan) en de periode (van 1920 tot 2020) . Deze keer vlogen er een aantal franse chansons en crooner songs uit omdat die door niemand worden gekozen en werden deze vooral vervangen door oude blues en opzwepende rock van recentere datum. Passend bij de heropening vanaf juni en de zwoele zomeravonden en roaring twenties die er zitten aan te komen.

Indien je je zou afvragen wie die mondharmonica speelt, dat is niemand minder dan Little Walter, de "king of all post-war blues harpists", geboren in 1930 en in 1968 vroegtijdig overleden na een zoveelste vechtpartij. Zijn nummer ‘My babe’ zit nu ook onze jukebox. Het werd gereleased op Chess Records, het blues label waar ooit deze film Cadillac Records werd over gemaakt met Columbus Short in de rol van Little Walter. Check it out:

Next
Next

The House of the Rising Sun